Pages

Saturday, July 27, 2013

Voliš, želiš, patiš, plačeš, moliš, tražiš, čekaš.

Neko mi je nekada rekao da žena u životu doživi dve velike ljubavi koje je prodrmaju i promene potpuno. Pojavi se taj neko zbog koga očima šapućeš, usnama miluješ, prstima govoriš. Taj neko ko te natera da preispitaš sebe i činiš sebe boljom samo zbog ljubavi koju osećaš. Pojavi se taj poseban muškarac koji te natera da te sve iznutra boli i peče zato što znaš da nikada neće biti tvoj.
Nije baš prijatan osećaj. Sve se u tebi trza, trese, lomi, peče, a spolja nabaciš osmeh i trudiš se da niko ne vidi koliko se raspadaš. Ne čuješ od njega ni glas, niti ti se javi, a nekako je uvek tu. Fizički je daleko, ne puno, ali daleko. A opet je svake sekunde tu, pored tebe. Pratiš ga u stopu, uvek si uz njega. A ne vidiš ga. Samo ga osećaš. 
Svaki poraz boli. Osećaš se poraženom samo zato što ne ispunjavaš kriterijume njegovog, baš njegovog ukusa. Osećaš se krivom što si lepša od devojčica koje ga jure i kojima se on u potpunosti predaje. Osećaš se kao guska zato što si starija, i po pravilu bi trebalo da si pametnija i da možeš da razgraničiš neke stvari, a opet su ti ruke vezane i ne umeš da ga pročitaš. Tek onda kada pobediš samu sebe, možeš se osećati kao pobednik, a sve dok je taj posebni muškarac tu, osećaćeš se poraženom.
Pa ako proizvodi toliku duševnu bol, da li je onda taj muškarac zaista onaj poseban? Svakako jeste. Uprkos svemu tome, on u ženi budi ono najbolje. Izvlači iz nje lepotu, dobrotu i nežnost. Podstiče je na nove podvige, daje oslonac njenoj ambicioznosti i tera je da radi na svojoj ličnosti konstantno. Da uvek bude bolja, iskrenija, pametnija. 
Žena voli najjače na svetu, posebno onog koji je neće. A onog trenutka kada shvati da je on za nju nedostižan, tog trenutka ga još više voli. Želi ga samo za sebe, želi da ga poljubi, da se po prvi put u potpunosti preda baš tom muškarcu, jer veruje da je poseban. U svakom slučaju jeste, na ovaj ili onaj način, poseban je.
Posebno zaboli kada na potpuno bezazlen način vidiš da je dobro i padne ti kamen sa srca. Kada samo vidiš sliku, sliku na kojoj vidiš da je dobro i da mu jedino ti fališ, tu, baš sa njegove leve strane, vidiš da je prazno i da tu stoji baš tvoje ime.
Voliš, želiš, patiš, plačeš, moliš, tražiš, čekaš. Čekaš zauvek. Jer nemaš dve velike ljubavi, imaš samo jednu i prepoznaš je. Na tebi je da čekaš ili mu samo tri puta kažeš da te voli i on zasta pomisli da te voli. Ti biraš da li želiš da misli da te voli ili želiš da čekaš da te zaista voli. 
Do sledećeg pisanja i sledećeg buđenja emocija,
J.

No comments:

Post a Comment